موزیک عروسی
وجود آلات موسیقی و ضرب آهنگ آن از دیرباز در فرهنگ و آداب و رسوم ما ایرانیها وجود داشته است.
نقش موسیقی در اغلب جشنهای ایرانی پررنگ است. اما جشن عروسی به عنوان مهمترین جشن در میان خانوادهها، آمیختگی نزدیکی با موسیقی پیدا کرده است. موسیقی شاد و ریتمیک، میتواند به مهیجتر کردن فضای عروسی کمک کرده و باعث ساختن محیطی شاد و دلنشین شود.
انتخاب یک موزیک عالی برای مراسم جشن عروسیتان، میتواند کل جشن را تحتالشعاع قرار بدهد.
این درست است که، داشتنِ یک دیجی خوب برای مراسم عروسی، میتواند آن جشن را پرشور کند، اما این به انتخاب شما بستگی دارد که برنامهی آهنگ و موسیقی و دیجی شما چگونه پیش برود. از زمانهای قدیم که ساز و دهل و ضرب و تمپو، گرمیبخش مراسم بود تا امروز که انواع و اقسام ابزار و آلات موسیقیایی در دسترس هستند، موسیقی جزء جدایی ناپذیر مجالس عروسی بوده است. حتی شنیدن صدای بزن و بکوب، ناخودآگاه لبخند بر لب مینشاند.
لوازم و تجهیزاتی مثل آمپلیفایر و لوازم نورپردازی و افکتهای برنامه به عهده گروه موسیقی است.
موسیقیهای محلی
در میان اقوام مختلف ایرانی، موسیقی ریشه و اصالت دارد. موسیقی در رگ و خون ایرانیها تنیده شده است و اغلب اقوام ایرانی بر اساس رسم و آیین پدران خود، علاقمندی به موسیقی محلی را حفظ کردهاند. شاهد این مدعا، میزان استقبال از موسیقیهای محلی در جشنها و مراسمهای عروسی است.
موسیقی در منطقه خوزستان
موسیقی جزو جدایی ناپذیری از زندگی مردم خوزستان است. هنری که با تلفیق شدن با رقص، حالتی نمایشی نیز به خود گرفته است. در جشنها و مراسمهای عروسی موسیقی سنتی این خطه جایگاه ویژهای دارد.
بسیاری از صاحبنظران حوزهی موسیقی بر این امر تاکید میکنند که این منطقه به دلیل پیوندهای قومیتی گسترده، دارای موسیقی بسیار ریشهدار و فاخری است.
بیشتر مردم خوزستان با موسیقی آشنا هستند و و آوازهای محلی را به خوبی اجرا میکنند. از جمله سازهای موسیقی در این منطقه نی جفته، سرنا، تار، تنبک، دایره، دهل و نی انبان است.
رقص درايل بختياري نمادي حماسي دارد و نشانه اتحاد و همبستگي است. معروفترين اين رقصها عبارتنداز رقص چوبي سه پا پنج پا دستمال بازي رقص مجسمه تركه بازي يا رقص جنگنومه. در رقص هاي سه پا و دستمال بازي زنان و مردان ميتوانند به اجراي رقص بپردازند اما رقص تركه بازي يا جنگنومه مخصوص مردان است. رقص دستمال بازي انواع مختلف يا مراحل مختلفي دارد كه شامل دستمال بازي عربي يلمبه و رقص معمولي است. بيشتر شركتكنندگان هنگام رقص ترانههايي را نيز ميخوانند. ترانهها اغلب توسط همة مردم و مشخصاٌ زنان و دختران توشمال خوانده ميشوند. در خواندن اين ترانهها معمولاٌ حاضران خوانندگان را همراهي ميكنند. دوالالي واسونك ها آهاي گل المان المان شيرين شيرين و سرو ازجملة اين ترانه ها هستند ترانة حنا حنا (ني ناي) نيز از ترانههاي نسبتاٌ منسوخ شدهاي است كه معمولاٌ زنان آن را ميخواندند.
مردم عرب زبان این منطقه نیز موسیقی و لحن آوازی مخصوص خود را دارند، سازهای عربی دارای شور و هیجان بسیاری است و در مراسمهای رقص و عروسی مورد توجه زیادی قرار میگیرد. موسیقی عربی توسط سازهایی نظیر : مطبگ، ماصول، النای” نی” ، العذبه ، الکاسور، سچابیق (اسنوچ) ، قانون ، دف، رباب، سنتور و دَمام اجرا میشود.
نکتهی پایانی
استفاده از موسیقی و رقصهای سنتی میتواند به اعتلای فرهنگی کشور و آشنایی نسل جوان با هنر اصیل ایرانی کمک کند. موسیقی سنتی و محلی با روح و جان مردم آمیخته است. زیبایی، اصالت، شور و هیجان و شادی را میتوان در این نوع موسیقی یافت. موسیقی محلی میتواند به عنوان یکی از غنیترین موسیقیهای ایرانی در مجالس عروسی ما نقش ایفا کند.