غذا و شام عروسی
بی شک یکی از مهمترین بخش های هر مهمانی، بخش پذیرایی است؛ به ویژه در عروسی ها که پذیرایی اهمیت خاصی دارد. که شامل غذا به همراه دسر و نوشیدنی و همچنین میوه و شیرینی است.
شام عروسی، مورد توجه اغلب مهمانان است. بیشتر مهمانان انتظار یک شام خوشمزه در عروسی را دارند. یکی از مهمترین فاکتورهایی که باعث می شود مهمانان بعدها از آن عروسی به خوبی یاد کنند، کیفیت خوب شام عروسی است.
در مراسم های عروسی، مهمانان در هر ردهی سنی و با هر ذائقهای حضور دارند. به همین دلیل منوی غذا را باید به نحوی انتخاب کنید که همهی مهمانان بتوانند از خوردن آن لذت ببرند.
نحوهی سرو غذا
غذای عروسی میتواند به چهارحالت سرو شود. دیس پرس، کانتر سرویس، سلف سرویس و یا ترکیبی از سلف سرویس و کانتر سرویس. اینکه شما کدام یک را انتخاب می کنید در درجه ی اول به بودجهای که در نظر گرفتهاید و علایق مهمانهای مراسم، بستگی دارد.
سلف سرویس قیمت بالاتری دارد، تنوع غذا و پیش غذا در آن زیاد است و معمولا بیشتر از ظرفیت مهمانان عروسی غذا تدارک دیده می شود. چرا که ممکن است بعضی از غذا ها طرفدارهای بیشتری داشته باشند. اما در سرو دیس پرس، معمولا یک یا دو نوع غذا سرو میشود.
مزایا و معایب سروهای مختلف
در سلف سرویس، هم بودجهی زیادی صرف میشود و هم اسراف در آن بسیار است. اغلب مهمانان در سرو غذا به شکل سلف سرویس، از پلو کمتر استقبال میکنند. به دلیل تنوع غذایی، کمتر میتوانند غذاهای مختلف را تست کنند و همین امر سبب میشود که بخش بسیار زیادی از غذا حیف و میل شود. با توجه به فرهنگ دینی و ایرانی که ما داریم باید برای جلوگیری از این اسرافها تدبیری اندیشیده شود. چرا که اغلب رستورانها غذاها را بعد از پایان عروسی دور میریزند. در حالی که بسیاری از این غذاها دست نخورده و قابل مصرف هستند. به همین دلیل که مصرف غذا مدیریت شود از شیوه کانتر سرویس استفاده میشود البته دسر و نوشیدنی حالت سلف دارد.
در سرو غذا به شکل دیس پرس هم ما با محدودیت غذا مواجه هستیم. در این شکل تنها یک نوع غذا را میتوانیم سفارش دهیم؛ که ممکن است محدودیت غذایی باعث شود، بخشی از مهمانان از غذای عروسی استقبال نکنند. ولی باید توجه کرد که در این صورت باید غذایی را سفارش داد که بیشترین طرفدار را بین عموم مردم دارد و بیشتر از آن استقبال میشود. معمولا چلو کباب و زرشک پلو با مرغ و غذاهای میکس با ذایِقه اکثر مهمانان سازگارتر است.
پیشنهادی که اغلب انجمنهای خیریه دارند، این است که پس از اتمام عروسی، غذاهای باقی مانده را که دست نخورده و بهداشتی هستند؛ در ظروف مشخص شده بستهبندی کرده و به دست نیازمندان برسانیم. در این صورت هم از اسراف بخش زیادی از سرمایه جلوگیری کردهایم و هم بخشی از هموطنانمان را در شادی عروسیمان سهیم کردهایم.
غذای اصلی برای شام عروسی
منویی که اغلب تالارها برای عروسی به شما ارئه میکنند، تقریبا یکسان هستند. اما میتوانند بر اساس بودجه، علاقمندی و انتخاب شما تغییر بکنند.
انواع کبابها: اعم از جوجه کباب، کباب برگ، کوبیده، بختیاری، قفقازی و …
انواع پلوها: زرشکپلو، باقالاپلو، تهچین مرغ، آلبالو پلو، مرصعپلو، شیرینپلو و پلوهای مخلوط نظیر، پلوی مکزیکی، پلوی زعفرانی و …
انواع خورشتها: خورشت فسنجان، خورشت قیمه، خورشت قورمهسبزی و ، خورشت گوشت و …
انواع خوراک: خوراک بیف استروگانف، خوراک چیکن استروگانوف، انواع شنیسل، انواع خوراک گوشت و مرغ، و …
غذاهای دریایی: ماهی قزلآلا، شوریده، شیر، شانک، قلیه ماهی، انواع میگو، شیرماهی و …
میز اردو: انواع کوکوها، دلمهها، کوفتهها، کشک بادمجان، میرزا قاسمی، شامی و فینگرفود و …
انواع سالاد ها: سالاد فصل، سالاد الویه، سالاد سزار، سالاد سبزی جات، سالاد ماکارونی، سالاد کلم، سالاد یونانی، سالاد قارچ و پنیر، سالاد تند عربی، سالاد پاستای ایتالیایی و …
میان وعدهها: انواع ناگت مرغ، گوشت، میگو، پاچینی، اسنکها و …
انواع دسترها: انواع ژله، پودینگها، کرم کارامل، ترامیسو، کیک بستنی، کیک یخچالی، چیز کیک و …
نوشیدنیها: آب معدنی، نوشابه، دوغ ، دلستر، آبمیوه، شربت.